Een huis kopen in Ibiza met Bazar Estate

Het eiland Ibiza is een veelgevraagde locatie gebleven voor een "thuis ver van huis". Sinds de recente aankondiging van de heropening van de Ibiza clubs in april 2022, verwachten we dat de vraag tot een ongelooflijke hoogte zal stijgen. Sommigen zeggen dat deze zomer ons beste seizoen tot nu toe wordt. Afgezien van de voor de hand liggende mediterrane luxe, heeft Ibiza ons altijd omhuld met haar onbeschrijfelijke magie waar we nooit genoeg van kunnen krijgen.

Als je een van de gelukkigste mensen bent die contact heeft gemaakt en verliefd is geworden op de magie van Ibiza, de beruchte sociale scène en de "larger than life" levensstijl, dan kan het in het begin intimiderend lijken om als buitenlander naar een koopwoning in een vreemd land te kijken, omdat Ibiza een onafhankelijk koninkrijk is dat zijn eigen wetten en regels schrijft.

De sleutel tot een succesvolle aankoop is een gerenommeerde lokale makelaar, zoals BAZAAR ESTATE.

Bij BAZAAR ESTATE zijn we toegewijd aan het leveren van een compleet spectrum van diensten, van het zoeken naar onroerend goed en de juridische procedure tot het moment dat je de sleutels van je nieuwe kasteel ontvangt.

Als je contact met ons opneemt, is onze eerste ontmoeting bedoeld om jouw droomleven op Ibiza te ontdekken en een huis te vinden dat perfect past bij jouw visie. Op basis van de beoordeling van je voorkeuren en budget begint BAZAAR ESTATE met het samenstellen van je persoonlijke onroerend goed portefeuille.

Onze portfolio bij BAZAAR ESTATE bestaat uit meer dan 250 zorgvuldig uitgekozen villa’s. Onze contacten zijn direct en exclusief. Je zult eilandpareltjes vinden die geen enkel ander agentschap je zal aanbieden.

Als je vanuit het buitenland naar Spanje verhuist, heb je Ibiza misschien nog niet helemaal ervaren. In een paar woorden kun je het beschrijven als: een genot voor socialisten met een zakelijk netwerk om op te scheppen, omringd door meer dan 300 stranden met een aantal van de beste entertainment ter wereld, evenals een onvergetelijke gastronomische tour beschikbaar op aanvraag. Als je een huis koopt op Ibiza, koop je ook toegang tot de meest benijde sociale kringen van onze tijd.

Soorten woningen die u kunt verwachten op het eiland Ibiza

Eigendommen aan het strand– variërend van appartementen, vrijstaande en halfvrijstaande huizen en villa’s. Het interieurontwerp varieert van "Country Chic" tot "Elegant Minimalisme".

Landelijke finca of boerderij– is de perfecte keuze voor liefhebbers van het platteland, die houden van country chic en willen genieten van de agrarische overvloed van de gevende bodem van Ibiza die de vruchten draagt van zelf geteelde avocado’s, sinaasappels en citroenen, vijgenbomen, granaatappels en nog veel meer. Blackstad, onze beroemde eilandarchitecten nemen het voortouw in het behouden van de authentieke Ibiza-stijl, terwijl ze deze smaakvol samenvoegen met jouw unieke karakter.

State of the Art Super Villa’s– Gebouwd met internationaal gerenommeerde architecten, met een adembenemend uitzicht op zee bij zonsondergang, opmerkelijke plattegronden en onverwachte interieurstukken. Ze bevatten meestal moderne entertainmentruimten zoals zwembaden, een overdekte fitnessruimte, een bioscoop en vaak ook je eigen privénachtclub.

Nieuwe ontwikkelingen– edificios zijn een perfecte keuze als je op zoek bent naar een appartement of penthouse waar het onderhoud van het zwembad en de tuin is inbegrepen, evenals andere voorzieningen zoals een fitnessruimte en tennisbanen en een korte wandeling naar het plaatselijke strand en de pueblo.

Finca jaren 70– is een perfect renovatieproject. Ideaal om te flippen, deze serie huizen werd gebouwd in de jaren 70 en lijken allemaal op elkaar met dikke muren, de donkere houten afwerking en een warme tegel.

Juridisch advies

Ons persoonlijke advies is om een lokale advocaat in de arm te nemen, omdat Ibiza zijn eigen regels en voorschriften heeft, die anders zijn dan op het vasteland en in alle andere gebieden. Ga niet naar Ibiza met een advocaat van het vasteland en denk dat hij nuttig zal zijn. Ibiza staat bekend als een alternatief eiland, waar dezelfde regels gelden.

NIE nummer is een persoonlijk identificatienummer dat wordt toegekend aan elke expat in Spanje. Het bevat een persoonlijke belastingcode en een burgerservicenummer. Het zal worden gebruikt bij de aankoop van een huis, belastingafdrachten of bij het openen van een bedrijf. Onze advocaat zal je helpen bij het verkrijgen van het NIE nummer.

Voor de ondertekening van het reserveringscontract moet de nodige zorgvuldigheid worden betracht, aangezien het bedrag niet wordt terugbetaald.

Noodzakelijke controlepunten zijn onder andere: de huidige juridische status van je woning, controleren of de woning vrij is van schulden, controleren of er geen openstaande schulden zijn op de nutsvoorzieningen en de wettigheid van de oorspronkelijke constructie. Vanwege de voortdurende hervormingen in de wet moet je altijd je due diligence uitvoeren voordat je het contract ondertekent.

Het reserveringscontract behoudt je het recht om de woning te kopen. De kosten van deze contractlevering worden berekend op 10% van de totale vastgoedprijs. De betaling vindt plaats tijdens de ondertekening van het reserveringscontract, over bepaalde clausules kan worden onderhandeld. Deze 10% wordt beschouwd als een voorschot op de overeengekomen verkoopprijs. De door jou gekozen wettelijke vertegenwoordiger zal toezicht houden op de afronding van dit proces.

Notariskosten variëren ongeveer op basis van de prijs van je woning. 600€ – 875€. In dit stadium moet je het uitstaande saldo van de woning betalen en ontvang je je "Nota Simple". Zo ben je officieel de nieuwe eigenaar van je Ibiza Fortress.

Vergoedingen voor openbare akten

Meestal is de verkoper verantwoordelijk voor de kosten in verband met de levering van de openbare akte en is de koper verantwoordelijk voor de betaling van het eerste exemplaar van de akte en andere exemplaren.

De registratiekosten voor onroerend goed zijn direct afhankelijk van de prijs van je Ibiza onroerend goed.

BTW / IVA

Bij de verkoop van een nieuwe woning bedraagt de btw in de regel 10%.

Belasting op doorverkoop voor gebruikte woningen Belasting op patrimoniale overdrachten (ITP) zal afhangen van de waarde van het onroerend goed en van de plaats en de autonome gemeenschap en zal naar verwachting tussen 6% en 10% bedragen.

Het makelaarpercentage is meestal inbegrepen in de verkoopprijs en moet door de eigenaar worden betaald.

De hypotheekkosten zullen naar verwachting tussen 1% en 2,5% liggen. Hypotheekadvies is op aanvraag beschikbaar bij BAZAAR ESTATE.

In totaal stellen we voor om 10% -15% extra kosten te berekenen in de overeengekomen verkoopprijs.

Als je ervoor kiest om je huis te verhuren, moet je een Toeristenvergunning aanvragen en een aparte belasting betalen, die wordt berekend op basis van het totale jaarinkomen.

Belastingen

BAZAAR ESTATE geeft je een persoonlijk advies over de belastingbetaling bij de aankoop van het door jou gekozen onroerend goed.

Als je vragen hebt, beantwoordt ons team ze graag. Neem nu contact met ons op.

IN CONTACT KOMEN

Als je een vraag hebt of iets van ons nodig hebt, vul dan het formulier in.


    Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat wij u de beste ervaring op onze website bieden. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan wij ervan uit dat u daarmee akkoord gaat. meer informatie